PATOLOGIES ENDOCRINES

A la Clínica Lorena Ribes t’ajudarem a disminuir els símptomes d’algunes de les següents patologies endocrines:

 

 

Diabetis

La diabetis tipus I (DMI) i la tipus II (DMII) són les més freqüents. Es desconeixen les causes exactes que donen lloc a la DMI, però apareixen una sèrie de factors com són la genètica, l’autoimmunitat i els danys ambientals. Pel que fa a la DMII, en el 80 % dels casos les persones que desenvolupen la malaltia tenen obesitat i no tenen una vida molt activa.
La DMII està considerada una epidèmia i un dels problemes de salut pública a nivell mundial. Encara que estiga associada a pacients d’edat més avançada, cada vegada hi ha més casos en l’edat infantil i adolescents.
Una dieta saludable, activitat física regular i mantenir el pes corporal adequat pot prevenir l’aparició de DMII. Nombrosos estudis han demostrat que la pèrdua de pes és el tractament més efectiu per a disminuir els riscos i símptomes associats a la diabetis.
A la Clínica Lorena Ribes t’ensenyarem a identificar quins canvis s’han de fer en l’alimentació, i sobretot quins són el tipus de carbohidrats que hem de reduir de la dieta per a controlar la glucèmia sanguínia.

Patologies endocrines

 

Diabetis gestacional

diabetes gestacional

La diabetis gestacional és un tipus de diabetis que es diagnostica durant l’embaràs. És la infermetat endocrina més comú durant la gestació. Es desenvolupa en dones que tenen predisposició perquè durant l’embaràs es segreguen unes hormones que dificulten la funció de la insulina i afavoreixen que es desenvolupe la diabetis. Si no es tracta pot produir problemes durant el part, necessitat de cessaria, nadons amb elevat pes i complicacions per al bebè durant les primeres hores de vida. Per aquests motius, la diabetis gestacional ha de ser tractada per un nutricionista qualificat, el qual et donarà les pautes més apropiades adaptades per a cada cas concret.

 

Infermetats de la tiroides

El tiroides és un òrgan endocrí situat a la part anterior del coll, davant de la nou amb una forma semblant a la d’una papallona. L’hipotiroïdisme és una infermetat que apareix quan hi ha un dèficit d’hormona tiroidea.
Els símptomes més comuns són cansament extrem, sensació de fred continua, disminució de la transpiració, pell seca i aspra, pèl trencadís i dèbil, estrenyiment, falta de concentració i de memòria, retard de creixement en xiquets, i en la majoria dels casos sobrepès i obesitat.
L’hipertiroïdisme, en canvi, es presenta quan hi ha un excés d’hormona tiroidea i els símptomes més comuns són augment del calor corporal, sudoració, osteoporosis, debilitat muscular i augment del metabolisme energètic, el que farà que la persona perda pes.
Contacta amb nosaltres per saber com tractar aquestes patologies, amb una dieta personalitzada aconseguirem disminuir els teus símptomes.
 

Altres patologies

tiroides

Traducir