PATOLOGIES DIGESTIVES

La nutrició t’ajudarà a combatre algunes patologies digestives com són:

 

Estrenyiment

Els ritmes intestinals de cada persona són diferents i poden variar molt. Es considera estrenyiment fer deposicions menys de 3 vegades a la setmana i amb consistència molt seca o rígida. Aquestes alteracions influeixen molt en la vida quotidiana de les persones arribant a alterar la seua qualitat de vida. A més està associada a altres patologies com la diverticulitis, les hemorroides i el càncer de colon.
La majoria de vegades, la causa principal és una alimentació incorrecta i la falta d’activitat física, però també pot estar ocasionat per situacions d’estrès,  canvis d’horaris i rutines, viatges, dejunis, embaràs, menopausa… Per aquests motius és de vital importància combatre l’estrenyiment amb una dieta adequada.

 

Hèrnia de hiat

Es dóna quant la part superior de l’estomac passa d’estar en el abdomen al tòrax, i produeix acidesa, molèsties en l’abdomen, problemes al tragar, mal alè i tos seca. Aquests símptomes produeixen que cada vegada es menge menys, ja que menjar, en moltes ocasions, es converteix en un suplici.
L’hèrnia de hiat que es dóna en xiquets es congènita, però en adults sol estar relacionada amb l’obesitat, el tabaquisme, la tos violenta, els vòmits repetits durant un llar període o el debilitament del múscul del diafragma.
Amb uns consells nutricionals adequats i adaptats a les teues necessitats, podràs tornar a menjar i sentir-te bé.

 

Còlon irritable o Síndrome d’intestí irritable

És una infermetat intestinal que produeix dolors abdominals i canvis en el transit intestinal, alterant períodes d’estrenyiment amb diarrea. Les persones que ho pateixen poden arribar a sentir-se insegures per a seguir una vida normal amb els símptomes que provoca. Controlar la dieta és una gran ajuda per a evitar brots, malestar i dolor.

 

Malaltia de Crohn

És un tipus de malaltia inflamatòria intestinal crònica i de caràcter autoimmune, i pot afectar a qualsevol part del sistema digestiu, des de la boca fins a l’anus. És una infermetat que sol aparèixer en forma de brots, donant símptomes quan està activa, i en fase de remissió quan està inactiva.
Els símptomes són diarrea, dolor abdominal, febre, pèrdua d’apetit, pèrdua de pes, cansament, úlceres bucals i genives inflamades. Existeix el risc de sofrir malnutrició ja que la majoria de persones amb malaltia de Crohn perden pes per ingerir pocs aliments, tenen inapetència i molts es troben pitjor al menjar. Per aquests motius, aprendre a com menjar es fonamental per a evitar brots i millorar els símptomes.

patologies digestives

 

A la Clínica Lorena Ribes t’aportarem solucions per a que millores la teua salut mitjançant una alimentació saludable.
Altres patologies

Traducir