AL·LÈRGIES I INTOLERÀNCIES

Al·lèrgies i intoleràncies alimentaries

Les al·lèrgies i intoleràncies s’han incrementat d’una manera considerable en els últims anys, sent les mes habituals la intolerància a la fructosa, al sorbitol, a la lactosa, al gluten o a qualsevol altra proteïna present en els aliments, les persones amb dèficit DAO i les persones al·lèrgiques a múltiples aliments.
En molt casos, ens trobem davant d’una nova situació en la que no sabem exactament quins aliments podem menjar, o quins son aquells que contenen un determinat al·lergen.  A la Clínica Lorena Ribes t’ajudarem a menjar de manera saludable excloent aquests aliments o productes de la teua dieta per a que aquesta continue sent  variada, equilibrada i no tingues cap dèficit nutricional.

 

 

Celiaquia

Es tracta d’una intolerància al gluten. El gluten és una proteïna que està present en cereals com el blat, la civada, l’ordi, el sègol i l’espelta, i la ingesta d’aquesta proteïna, per poc que siga, produeix una reacció immunitària en l’intestí prim que causa una inflamació crònica.
Aquesta té com a conseqüència l’atrofia de les vellositats intestinals, acompanyada de símptomes que varien segons els casos. Els més habituals són dolor abdominal, estrenyiment, nàusees, vòmits i disminució de l’apetit. Aquesta reducció de les vellositats intestinals, disminueix l’absorció de nutrients i pot causar desequilibris nutricionals i desnutrició.
La celiaquia no te cura, però es poden controlar els símptomes amb una alimentació lliure de gluten i a la Clínica Lorena Ribes et podem ajudar a identificar quins son els aliments que el contenen, així com els productes que no contenen cap d’aquests cereals però poden contenir traces de gluten per la seua manipulació.

 

Altres patologies

AL·LÈRGIES I INTOLERÀNCIES

Traducir