Embaraç i suplement d’àcid fòlic

Embaraç i suplement d'àcid fólic

Hi ha que començar a prendre suplement d’àcid fòlic al menys 1-2 mesos abans de la concepció i seguir durant els primers 2-3 mesos d’embaràs. És importantíssim planificar un embaràs, acudir al metge i que el paute els suplements amb les dosis que tu personalment necessites, ja que el consum d’aliments rics amb àcid fòlic no aporten la quantitat suficient per a cobrir les necessitats durant aquest període.

Però, perquè es tan important l’àcid fòlic?

L’àcid fòlic, o vitamina b9, és especialment important en la formació de les cèl·lules sanguínies i l’ADN en les cèl·lules en la fase de divisió. A més, contribueix al creixement dels teixits materns durant l’embaràs. Per aquest motiu, les necessitats d’àcid fòlic s’incrementen durant les primeres setmanes de gestació.

La carència d’àcid fòlic produeix anèmia megaloblàstica i defectes del tub neural del fetus (malformacions congènites que afecten a la formació del sistema nerviós central).Traducir