Ensalada de cuscús i canonges

Ensalada de cuscús i canonges

Estàs cansat o cansada de les típiques ensalades avorrides? En aquest post vos donem una idea d’ensalada diferent, ràpida de preparar, saludable i boníssima! Aquesta ensalada la podem menjar com a plat únic, o com a acompanyament de carn, peix o truita.

El seu ingredient principal és el cuscús. El cuscús és un plat tradicional de la cuina del nord d’Àfrica, i està fet amb sèmola de blat, per tant, és un plat no apte per a celíacs. La recepta tradicional porta verdures i carn de corder, però és un producte molt versàtil i es pot combinar amb gran varietat d’aliments.

Al estar fet a base de cereal, ens aporta majoritàriament carbohidrats. També és una font de proteïna (12,8 g/100 g de cuscús) i de fibra (5 g/100 g de cuscús).

Ingredients per a l’ensalada:

  • Cuscús
  • Canonges
  • Pinya
  • Dacsa
  • Anacards
  • Olives

Preparació:

  • El cuscús el podeu comprar ja preparat o preparar-lo al moment. És molt fàcil de preparar ja que sols hi ha que hidratar-lo posant la mateixa quantitat d’aigua o caldo de verdures calent que de cuscús, i deixar reposar fins que el caldo siga totalment absorbit. Remenjar de ves en quant per a que quede soltet.
  • Deixa refredar el cuscús, mescla amb la resta d’ingredients i posar oli d’oliva verge.

Bon apetit!

Nutricionista Lorena Ribes

Traducir