Consum excessiu de SAL

Consum excessiu de SAL

Fa uns dies vos parlàvem de les malalties cardiovasculars i sobre quins són els factors de risc, entre ells l’alimentació. El consum excessiu de sal està directament relacionat amb malalties com la hipertensió arteria, però també ens predisposa a sofrir altres malalties com pedres en els ronyons, osteoporosi, asma i altres patologies respiratòries, obesitat i càncer d’estómac.

L’Organització Mundial de la Salut recomana no consumir més de 5 g de sal al dia, el que equival a una culleradeta de postre, i el nostre consum real són, ni més ni menys que 9,8 g de sal al dia. Aquesta sal prové el 25 % de la sal de taula, és a dir, la que afegim als aliments, i el restant 75 % prové de la sal oculta als productes processats.

Els aliments comuns que més sal ens aporten a la nostra alimentació són el pa, carns processades (entremesos com el pernil dolç inclòs), formatges, plats preparats i snacks com les papes.

Des d’ací, vos animem a tots a consumir més aliments a base de matèries primes i menys aliments processats, ja que, com podeu veure, el nostre consum de sal és quasi el doble de les recomanacions per a un consum segur.

Si voleu saber quina quantitat de sal conté cada producte, sols heu de mirar la taula nutricional que podeu trobar a l’etiquetat de qualsevol producte, segur que vos sorprendrà l’exageració de sal que contenen i la quantitat de sal que consumim sense adonar-nos.

Traducir