Malalties cardiovasculars

Malalties cardiovasculars

Més de 120.000 persones a Espanya moren a l’any a causa de cardiopaties, embòlies o ictus; aquestes són les denominades malalties cardiovasculars.

L’obesitat, la diabetis, el colesterol i triglicèrids elevats, l’aterosclerosi, l’estrès, el sedentarisme, el consum de tabac, l’alcohol i una mala alimentació, són els principals factors de risc que augmenten la probabilitat de sofrir malalties cardiovasculars.

La hipertensió i la hipercolesterolèmia no presenten símptomes i no els donem importància, però les conseqüències poden ser molt greus. A l’estar la pressió més elevada, el cor ha de fer un sobreesforç, el que afecta tant al cor com a les arteries. Açò pot desencadenar en un angina de pit, arítmies, alteracions en la visió, infart de miocardi o cerebrals o insuficiència renal entre altres.

L’alimentació és un factor molt important. Amb unes pautes alimentaries personalitzades, realitzant activitat física, baixant pes corporal en cas de sobrepès, i evitant hàbits tòxics com l’alcohol i el tabac, es podrien evitar molts problemes.

A que estàs esperant per a canviar el teu estil de vida? A la Clínica Lorena Ribes et podem ajudar.

Lorena Ribes Nutricionista

Traducir