Cereals integrals vs refinats

Cereals integrals vs refinats

Els cereals són la base de la nostra alimentació, són rics en hidrats de carboni i aquests han de formar part de al voltant del 50 % de la nostra ingesta. No obstant, moltes vegades no sabem quins són els tipus de cereals més saludables. Hem de saber diferenciar entre els autèntics cereals integrals, i els succedanis refinats i ensucrats.

Els cereals integrals són aquells que conserven el gra sencer (segó, endosperma i germen), i per tant també conserven la fibra, vitamines, minerals, antioxidants i fotoquímics. Per aquest motiu, el millor per a la nostra salut és optar pels cereals integrals, per a aprofitar tots els seus beneficis.

La fibra redueix el risc de sofrir Diabetis de tipus 2, ajuda a prevenir l’estrenyiment, ajuda a disminuir el colesterol, i prevé la formació de xicotets coàguls de sang que poden desencadenar en atacs de cor i accidents cerebrovasculars. A més, ens permet controlar l’apetit gràcies al seu poder saciant.

Els cereals refinats no contenen segó ni germen. Així que les vitamines, minerals, antioxidants, fotoquímics, greixos saludables i fibra també desapareixen. L’absència de fibra pot produir episodis d’estrenyiment i generar un augment de sucre en sang bastant elevat, el que farà que també augmente la probabilitat de sofrir Obesitat i Diabetis.

Si necessites més informació sobre els tipus de cereals saludables, no dubtes en contactar amb nosaltres!

Lorena Ribes Nutricionista

Traducir